2010.01.25. 14:20
Kagyló leves
Hozzávalók:
3 ek. olaj
1 hagyma
1 ek. tom yum paszta
6 dkg vénuszkagyló
20 dkg fekete éti kagyló
2/3 csésze csirkehúsleves
1 szál fenyérfű
1 ek. koriander
1 ek. koriandergyökér
1 ek. thai halszósz
1 lime leve
Elkészítése:
Fogunk egy wok-ot, megmelegítjük benne az olajat, majd beletesszük a felaprózott hagymát, a pasztát és a kagylókat. Az egészet felforraljuk, majd még néhány percig lefedve pároljuk. Ezután felöntjük a levessel és a limelével, és beletesszük a citromfüvet, a koriandergyökeret és a halszószt. Addig főzzük, amíg a kagylók szépen kinyílnak, majd a korianderrel díszítve kínáljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.