2010.01.24. 16:48
Tyúkhúsleves
Hozzávalók:
- 1 nagyobb tyúk
- 4 nagyobb sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 zellergumó
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 kisebb zöldpaprika
- 10-15 szem őrölt bors
Elkészítés:
A tyúkot feldaraboljuk és hideg vízben lassú tűzön elkezdjük főzni. Időnként lehabozzuk. A zöldséget megpucoljuk és hasábra vágjuk.Ha már nincs több habja, beletesszük a zöldségeket, a fokhagymát, a hagymát, a zöldpaprikát és a szemes borsot.Nagyon lassú tűzön, gyöngyözve főzzük. A főzési idő a tyúk korától függ. (3-4 óra) Ha megpuhult, a levest leszűrjük és lehetőleg házi tésztát főzünk bele.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.