biadrága 2010.01.24. 16:48

Tyúkhúsleves

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb tyúk
  • 4 nagyobb sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 zellergumó
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kisebb zöldpaprika
  • 10-15 szem őrölt bors
 

 

 

 

Elkészítés:

 

A tyúkot feldaraboljuk és hideg vízben lassú tűzön elkezdjük főzni. Időnként lehabozzuk. A zöldséget megpucoljuk és  hasábra vágjuk.Ha már nincs több habja, beletesszük a zöldségeket, a fokhagymát, a hagymát, a zöldpaprikát  és a szemes borsot.Nagyon lassú tűzön, gyöngyözve főzzük. A főzési idő a tyúk korától függ. (3-4 óra) Ha megpuhult, a levest leszűrjük és lehetőleg házi tésztát főzünk bele.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr941698309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása