2010.01.24. 15:47
Meggyes Rétes
Hozzávalók:
1 csomag réteslap
4 ek. édes morzsa (tört babapiskóta)
3 ek. kristálycukor
400 g magozott meggy
30 g mazsola
50 g darált dió
fahéj
kevés étolaj a kenéshez
4 ek. édes morzsa (tört babapiskóta)
3 ek. kristálycukor
400 g magozott meggy
30 g mazsola
50 g darált dió
fahéj
kevés étolaj a kenéshez
Elkészítés:
A réteslapot óvatosan kihajtogatjuk egy enyhén benedvesített konyharuhára. Meglocsoljuk vagy óvatosan, megkenjük étolajjal, megszórjuk a cukorral, fahéjjal, dióval kevert édes-morzsával. Ráterítjük a meggyet, rászórjuk a mazsolát, és a maradék cukor keveréket. A konyharuha segítségével szorosan felgöngyöljük a rétest. Megolajozott tepsiben, előmelegített sütőben kb. fél óra alatt, megsütjük. Tálaláskor a ferdén vágott szeleteket porcukorral meghintjük. Amennyiben igazi ínyencségre vágyunk, akkor tálalhatjuk vanília fagyival, mártással és csoki öntettel is.
Szólj hozzá!
Címkék: sütemény
A bejegyzés trackback címe:
https://receptgyujtemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr341698147
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.