2010.01.24. 17:28
Mandarinos kacsa
Hozzávalók:
500g kacsamell
1 csipet só
2 teáskanál cukor
3 teáskanál szójaszósz
1 teáskanál száraz sherry
2 teáskanál ecet
1 teáskanál szezámolaj
2 teáskanál kuoricakeményítő
étolaj a sütéshez
egy kimagozott és felaprított zöld chilipaprika
1 cm frissen aprított gyömbér
1 teáskanál reszelt, szárított mandarinhéj
2 finomra aprított újhagyma
1/2 teáskanál kukoricakeményítő,1 evőkanál víz
Elkészítése:
A kacsa bőrét és zsíros részét távolítsd el, majd 2és1/2 cm-es kockákra vágd. Keverd össze keményítővel, szezámolajjal, ecettel, sherryvel, szójaszósszal, cukorral valamint sóval. Pácold 30 percig, majd a páclevet tedd félre.
Melegítsd elő a wokot vagy serpenyőt, majd annyi olajat önts bele, hogy a húst ellepje. Amikor füstölni kezd az olaj, a kacsát tedd bele, és süsd aranybarnára. Csöpögtesd le papírtörlőn, 1 evőkanálnyi olajat hagyj a wokban is, a többit öntsd le.
A maradék olajban rázva- dobálva, pirítsd meg a chilit, gyömbért, mandarinhéjat és az újhagymákat 3 percig. A serpenyőbe tedd vissza a kacsát, majd süsd egy percig. Vízzel és 1/2 teáskanál keményítővel keverd össze a félretett páclevet, add a kacsához, és kevergesd 3 percig. Tálald párolt rizzsel.
Szólj hozzá!
Címkék: húsételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.