biadrága 2010.01.24. 17:28

Mandarinos kacsa

Hozzávalók:


  500g kacsamell
 1 csipet só
 2 teáskanál cukor
 3 teáskanál szójaszósz
 1 teáskanál száraz sherry
 2 teáskanál ecet
 1 teáskanál szezámolaj
 2 teáskanál kuoricakeményítő
 étolaj a sütéshez
 egy kimagozott és felaprított zöld chilipaprika
 1 cm frissen aprított gyömbér
 1 teáskanál reszelt, szárított mandarinhéj
 2 finomra aprított újhagyma
 1/2 teáskanál kukoricakeményítő,1 evőkanál víz

Elkészítése:

A kacsa bőrét és zsíros részét távolítsd el, majd 2és1/2 cm-es kockákra vágd. Keverd össze keményítővel, szezámolajjal, ecettel, sherryvel, szójaszósszal, cukorral valamint sóval. Pácold 30 percig, majd a páclevet tedd félre.
Melegítsd elő a wokot vagy serpenyőt, majd annyi olajat önts bele, hogy a húst ellepje. Amikor füstölni kezd az olaj, a kacsát tedd bele, és süsd aranybarnára. Csöpögtesd le papírtörlőn, 1 evőkanálnyi olajat hagyj a wokban is, a többit öntsd le.
A maradék olajban rázva- dobálva, pirítsd meg a chilit, gyömbért, mandarinhéjat és az újhagymákat 3 percig. A serpenyőbe tedd vissza a kacsát, majd süsd egy percig. Vízzel és 1/2 teáskanál keményítővel keverd össze a félretett páclevet, add a kacsához, és kevergesd 3 percig. Tálald párolt rizzsel.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr731698412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása